BENCE APARTMAN ENERGETIKAI FEJLESZTÉSE pályázat

About Us

Consectetur adipiscing elit. Maecenas bibendum nisl ut mi cursus maximus. Etiam et eros massa. Vestibulum scelerisque enim pulvinar, aliquam erat sit amet, hendrerit dui
Consultation

Contact us

  • Rock St 12, Newyork City, USA
  • (000) 000-000-00000
  • sproperty@gmail.com
  • Week Days: 09.00 to 18.00
    Sunday: Closed

Tiszabábolna

Tiszabábolna

Tiszabábolna a Tisza jegyese, a nyugodt és lassabb életvitel mintapéldája, festői szépségű környezettel, jó levegővel, vendégszerető emberekkel várja a fűszeres vidéki élet szerelmeseit.

Tiszabábolna egy 340 fős lélekszámú borsod-megyei kis település. Az utóbbi években igazi turistaparadicsommá változott Dél-Borsod kicsinyke gyöngyszeme. A Tisza-part csupán karnyújtásnyira van a faluhoz, annak holtága horgászparadicsom, szabad strandja pedig a fürdőzők kedvelt helye. Az M3 autópályától 25 km-re fekvő falu lenyűgöző természeti környezettel kínál számos lehetőséget a kikapcsolódásra.

Itt található a Szajlai Holt Tisza, egy 10 hektáros vízterület, mely a horgászok számára kiváló adottságokkal rendelkezik. Természetes víz, Natura 2000 besorolású természetvédelmi terület, mely gazdag halállománnyal rendelkezik. Itt található a szabad strand is, mely homokos parttal, kis játszótérrel, strandfoci pályával és öreg fákkal övezett, napozószékekkel ellátott parttal várja az idelátogató turistákat.

A Sulymos kikötő Szajlai Holt-Tisza és az élő Tisza közötti széles összekötő csatornában helyezkedik el, pár perces sétára Tiszabábolna központjától. Fekvéséből adódóan mind a két vízfelület gyorsan elérhető innen, akár evezős csónakkal is. Kb. 500 méterre található az élő és a holt Tisza egyaránt. A felújított kikötőben kisebb lakóhajókat, sportcélú hajókat és horgászcsónakokat tudnak fogadni, és büfé, bográcsozós helyek várják a nyugalomra és kikapcsolódásra vágyókat. Innen akár szervezetten, akár önállóan csónaktúra keretében lehet megcsodálni a környék vízi világát.

A Borsodi Mezőség Tájvédelmi Körzet része Tiszabábolna pusztavilága, ahol természetvédelmi szempontból értékes, speciális állat-és növényvilág alakult ki. Ennek bemutatására több tanösvény is kialakításra került, melyeket tanösvény túrák keretén belül kerékpárral, vagy gyalogszerrel is végig lehet járni, és megcsodálni egyedi élővilágát.

További kerékpáros célpont lehet a Tisza-tó kis kerülőkör is, ahol a kerékpárosok a Tisza jobb és bal parti védőgátjain többnyire aszfaltozott kerékpárúton (Tiszabábolna-Négyes között zúzott köves úton) járhatják be az útvonalat. Az útvonal érinti a tiszabábolnai Szajlai Strandot, a tiszavalki Szivárvány csónakkikötőt, a tiszadorogmai csónakkikötőt.

A Poroszló-Tiszafüred közötti új Hódúton juthat át a túrázó a Tisza jobb partjára, ahonnan Tiszadorogmáig ugyancsak aszfaltozott kerékpárúton indulhat tovább Tiszadorogmára a Tisza-partra. Külön érdekessége (élménye) az útnak, hogy a Tiszadorogmai komp szállítja át a Tiszán kerékpárosokat. A túraútvonal nem hosszú, ideális kisgyermekes családok, idősebb kerékpáros korosztály részére is. Útközben csodálhatják a Tisza-tavi madárrezervátum növény-és állatvilágát, amit a csónakkikötőkben bérelhető csónakokból, kenukból közelről is meg lehet tekinteni.

Vegye Fel Velünk A Kapcsolatot

A felejthetetlen tiszai élményért válassza a Bence apartmant!